Despre colectionarul de surprize


Turbo, bi-bib, Final, Lazer, Tipi-Tip, Bombibom, OtoMoto, Pembo, Cin-Cin, Kobra, Mertsan, Cup 94, Minti, Cola, Aşk Meleği, Patbom, Motor Show, Top Gun, Pembo… Va mai amintiti?

Subsemnatul este unul dintre putinii colectionari de “surprize” de la guma de facut baloane care nu si-au abandonat hobby-ul din copilarie. Sau, ca sa fiu mai corect, l-a pus pe hold vreo 13 ani, iar cand a descoperit internetul a scos cutia de pantofi de sub pat. Traiasca tehnologia care apropie oamenii in general si colectionarii in special!

Momentan colectia mea numara peste 11.000 de surprize, cards & stickers. E una dintre cele mai mari colectii din spatiul Carpato-Danubiano-Pontic, iar la capitolul Turbo se pare ca sunt singurul roman care se poate bucura de colectia completa.

Acestei colectii i se potriveste zicala modificata Value is in the eye of the beholder, pentru ca spre deosebire de timbre si bancnote, surprizele nu sunt recunoscute “oficial” drept obiecte de colectie, deci nu exista cataloage sau albume cu ele si prin urmare nu au valoare. Lipsa valorii materiale i-a determinat pe multi sa le arunce, acesta fiind unul dintre motivele pentru care eu le strang. Consider ca ar fi pacat sa se piarda. Sa nu uitam ca unii colectioneaza nasturi, margele, scobitori…

Daca vreti sa fiti la curent cu seriile de surprize pe care le postez pe site, folositi formularul din dreapta sus, sub promotiile de la eMAG: scrieti adresa de email and click “Subscribe”.
Alta varianta e Facebook: facebook.com/colectionarul.de.surprize. Voi mentiona fiecare actualizare a siteului in pagina de profile, deci adaugati-ma cu incredere.Daca printre voi se afla actuali sau fosti colectionari doritori sa faca schimburi, donatii sau pur si simplu vor sa scape de surprize contra cost, dati un click aici:

Browsing placut in continuare. Incepeti cu TURBO, bineînteles 🙂
cel mai mare colectionar de surprize turbo amintiri din epoca de aur surprize de la guma


20 Responses to “Despre colectionarul de surprize”

 1. ai dreptate … value is in the eye of the beholder ! felicitari pentru colectie !

 2. Multumesc.

 3. Daca mai gasesc colectiile mele de guma turbo sau fifa sau cincin….ti le trimit..mai povestim

 4. Mersi, apreciez gestul.

 5. Foarte interesant! Am si eu cateva surprize, pe care mi le-au furat nepoatele mele cand erau ele mai mici! Sa vedem daca reusesc sa le recuperez, poate facem o combinatie!

 6. salut.am si eu in jur de 330 de bucati de toate felurile de turbo,otomot,bombibom,top gun,mertsan,arabesti,kervan

 7. Salut.
  Vinzi din colectiile Garbage Pail Kids?

 8. Am cateva serii dublura la Garbage Pail Kids. Prefer sa fac schimb decat sa le vand, insa stam de vorba.

 9. in sfarsit unul de al meu. Bravo ca ai pastrat traditia ca am crezut mult timp ca sunt nebun pastrand colectiile de surprize si avand nostalgia acelor vremuri.Bv inca o data

 10. Super – mega – bestial!!! Felicitari mi-am adus aminte de copilarie si de tabachiera mea fara pret in care tineam aceste surprize de la gume. Ce vremuri frumoase, adevarate copilarii, eram inocenti fara ganduri murdare si ridicole. Bravo felicitari pentru ce ai realizat – iti urez mult mult succes in continuare.

 11. NU-MI VINE SA CRED!!!FELICITARI OMULE 😉 E SUPERB CE AI TU ACASA.DE LA MINE AI UN 11!!!ASA CEVA NU MAI GASESTI ACUM!!!!

 12. felicitari! am si eu colectia Turbo de la 51 la 470. de la 1-50 nu cred ca le-am prins, credeam ca nici nu exista, in ce an au aparut ele?
  mai am si colectia Minti completa, Cincin completa, Star unde imi lipsesc 2 pe care le-am pierdut, Final 90 si 94 complete

 13. am de vanzare turbo de la 51 la 470 si alte surprize cincin,ulker final 90,bombibom,cate cu desene tiptip

 14. felicitari pentru colectii. eu am ulker final 90 si cin cin complete. turbo nu am mai pastrat ca erau foarte multe si nu aveam unde sa le tin… as fi fost curios sa vad cartonasele de la garbage pail kids… nu le-am gasit pe site…

 15. salut.foarte tare colectia ta,si eu am colctionat lozuri razuibile :)pina mai existau si ma uit la ele cu placere de fiecare data.

 16. Salut !
  As dori sa stiu cat de valoroase sunt surprizele turcesti, gen Marvel Spiderman si Superman. Eu am vreo 12, cred ca sunt din anii 70 si nu stiu exact cat de valoroase sunt in raport cu alte serii banale, gen Ulker, Cincin, Turbo. Am surprize din serii pe care nu le-am vazut postate aici pe blogul acesta, spaniole, italiene, arabe, turcesti, frantuzesti, germane.

 17. Salut, am și eu ceva surprize din timpul copilariei, spuneai că nu au valoare, dar am văzut că se vind pe net, pe un site “allnumis” s-a incercat o catalogare a lor, iar pe “colnect” care este un site mai serios de colecții acum este în discuții debutul categoriei, având așa colecții serioase ai putea contribui acolo, de unde pot rezulta schimburi sau vânzări. Eu sunt de câțiva ani membru și au rezultat câteva schimburi interesante pe alte categorii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: